fbpx

Nak masuk butik handbag mahal tapi cuak? Jom baca tips dari SFUK!!

Rata-rata penduduk di Malaysia mahupun serata dunia pasti akan rasa takut dan tak konfiden bila nak masuk ke butik-butik mahal seperti Louis Vuitton, Chanel dan Gucci. Namun apa yang mereka tak tahu ialah sebenarnya kita tak perlu takut untuk masuk. Tak salah dan takkan di halau pun hehe..

So before entering an expensive designer handbags boutique in Malaysia, bear in mind….

1. Sales assistant tu bukan owner butik.
2. Sales assistant tu makan gaji dan perlukan sales commission dari kita.
3. Sales assistant tu kalau tak pakai uniform sama je macam kita.
4. Sales assistant tu bukannya orang jahat, semuanya baik belaka

Ok faham dah ye? So bila mindset dah ready dengan 5 perkara di atas, barulah kita bukak pintu butik dan masuk hehe…

Now here comes the proven tips!!!

1-BE CONFIDENT
Confident is key, buat muka konfiden, kalau tak tau tanya dengan konfiden, jgn buat2 pandai

2-SMILE
Smiling is an ice breaker, kita senyum, SA pun pasti balas senyum, SA bukan monster ya. Lepas dua2 senyum maka semakin mesra dan senang untuk bertanya

3-BE PATIENT
Sabar…ramai org nak dilayan tapi tak cukup SA nak bantu, take your time n chill

4-KNOWLEDGE IS POWER
Kena ada sedikit ilmu pasal barang dalam butik tu – cth nama handbag tu apa, material apa dll
Dengan ilmu sedikit ni buat SA rasa mcm boleh relate dalam perbualan

5-MAKE FRIENDS
Bila kita rapat dgn SA, nanti hiduo kita senang, jadi kawan, sesama tolong menolong

OK harap tips ni dapat membantu anda semua ya! Tips ni memang saya gunakan dan memang menjadi.

Saya masuk butik x pakai branded pun cuma dengan tips di atas dah cukup.

One Reply to “[5 Tips Penting Untuk Masuk Butik Mahal!!]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cart

Back to Top